torsdag 21 juli 2011

The Amazing Spider-Man!Ärligt talat så har hyser jag någon sorts kärlek till de tre Spider-Man-filmerna med Tobey Maguire, även om de är ganska fåniga från och till och att de kanske inte gör Spidde rättvisa alla gånger. De två första är enligt mig riktigt sköna filmer, även om de har sina brister. Framförallt gillar jag tvåan då vi får en lite mer intressant skurk, Dr Octopus, istället för en plastig och överspelande Willem Dafoe som Green Goblin. Även trean har sina sköna stunder tycker jag, men de skulle ha fokuserat mer på en skurk, eller gjort Venom till den slafsige och gigantiske hunken han ska vara, inte en vilsegången That´s 70s Show-skådespelare som han är i filmen.

Tobey Maguire brukar ofta vara anledningen till att folk tycker illa om filmerna, men jag tycker han fungerar som Peter Parker. Dock verkar Andrew Garfield(som du sett i The Social Network) snäppet bättre, då han inte är den här fåniga tönten som i Sam Reimis trilogi utan mer en tragisk kille som råkar få superkrafter.

Det har florerat rykten på internet i flera månader nu om en kommande Spidde-film, som ska starta om serien med Andrew Garfield i huvudrollen. Själv tycker jag att det är ett ganska smart val för Sam Reimis rullar började kännas lite tradiga nu, så jag tror inte de hade vunnit på att göra fler. Dock kan det kännas lite tidigt att göra en omstart, då den första kom 2002, 9 år sedan. Visserligen är 9 år ganska lång tid men jag tror att det hade känts mer fräscht om de kommit med en ny Spider Man film om ännu några år till.

Så vad vet vi nu om den kommande filmen The Amazing Spider-Man? Marc Webb står som regissör, som är skyldig till ha gjort en av de bästa filmerna de senaste åren, 500 Days of Summer, men i övrigt har han inte gjort så mycket tidigare. 500 Days of Summer är en mycket mysig men tragisk kärlekshistoria, så jag hoppas att kärleksbitarna blir lite i stil med det.
I rollistan har vi som sagt Andrew Garfield som Peter Parker aka Spider Man, vilket jag tror kan fungera. Som sagt, lite mer seriöst än den fåniga Tobey. Denna gång är det inte Mary Jane som får rollen som kärleksintresse, utan det är Gwen Stacy spelad av Emma Stone(Easy A, Zombieland) som Garfield får kyssa i den här rullen. Jag gillar Emma Stone i både Easy A och Zombieland så det kommer säkert fungera, och det är kul att de tar någon annan än Mary Jane för lite variation. En annan nämnvärd skådespelare är Martin Sheen som du sett i filmer som Apocalypse Now, The Departed, Spawn(tyvärr) och även röst åt en karaktär i spelet Mass Effect 2. Sheen spelar här Ben Parker, Peters farbror. I trailern så får vi inte veta om han dör som i den första Spider Man-filmen, så vem vet, han kanske är med under hela filmen?

En av de största aspekterna till att Spider Man är en så intressant franchise är dess intressanta skurkar. De tre tidigare filmerna har betat av Green Goblin(måttligt bra), Dr Octopus(Alfred Molina gör det riktigt bra), Sandman och även Venom. Venom hade de som sagt kunnat göra mycket bättre, så det hoppas jag på att de försöker sig på i en framtida uppföljare.
På IMDB kan man läsa i rollistan att vi kommer få se Proto Goblin. Det är ingen karaktär som jag hört talas om tidigare men det är tydligen en testperson som Osborn prövar på innan han själv blir Green Goblin. Istället hoppas jag på att de gör en riktigt bra Lizard i den här filmen, som även kommer vara med i filmen. Har länge hoppats på att Lizard ska få vara med i en Spidde film, då jag gillat han ändå sen jag var ett litet barn som tittade på Spindelmannen på Tv4 med Niklas Wahlgren som Peter Parker. Curt Connors har haft en roll i de tidigare filmerna, men de utvecklade det aldrig längre. Curt Connors/Lizard spelas av Rhys Ifans som varit med i lite blandade filmer som Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1 och Notting Hill. Jag har ingen åsikt eller bild av honom så man får bara hoppas att han gör karaktären väl. När han väl är ödla så antar jag att han ändå kommer vara dataanimerad.

I trailern så får även Peter Parkers föräldrar lite utrymme, då man får se att de lämnar sonen hos Farbror Ben och Faster May för att de "måste göra något". Vore intressant om hans föräldrar hade nån viktig roll på något vis. I övrigt så gav inte den här första trailern mer än att man får se Andrew Garfield, Martin Sheen och Emma Stone i sina roller. Avslutningsvis får vi se en Point of View-sekvens där allas vår Spidde hoppar runt på hustak. Tycker att hans dräkt ser lite fånig ut av det man får se, men det kanske inte går att få hans dräkt att se häftig ut? Dock är det lite tråkigt att de verkar köra hela berättelsen från början. Känns som att publiken som kommer gå och se den här redan känner till hela bakgrundshistorien med hur han får superkrafter och hela köret, så det kanske hade varit kul om de mer hoppade in i historien, med kanske en kort resume av hur han blev Spindelmannen. Förhoppningsvis så är inte bakgrundshistorien precis så som vi förväntar oss.

Jag som har gillat Spindelmannen sen barnsben hoppas på att de kan göra en RIKTIGT bra film denna gång. Förhoppningsvis ännu bättre än de andra filmerna med vår nätslingande vän. Trailern må vara ganska tråkig men de har inte visat mycket hittills, så jag hoppas på kommande trailers och till slut på releasen 2012.

"With great powers comes great responsibilites"

bild tagen från http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/tobey-maguire/tobey-maguire-20080514-411164.jpg

1 kommentar:

Calle Krantz sa...

Kul att läsa! Visste inte att det var han som skulle göra nya Spider-man, än mindre skådisen! Kan nog bli.. hyfsat? Precis som du skriver blir jag inte supertaggad (känns lite tidigt, ja), men kommer antagligen att se den. Spidde har ju en hel del rätt tråkiga skurkar, i jämförelse med tex Batman. Men det kan säkert bli bra! Den dataanimerade sekvensen i slutet ser dock ut som jävla skit - ser ut som något hämtat ur Mirror's Edge. Så ska väl inte en film se ut? Hoppas det är enbart för trailern.