
Men nu när Journey nyligen släpptes så tänkte jag att jag borde spela de två andra spelen innan för att få en bild av vilka Thatgamecompany faktiskt är och så att jag vet ungefär vad jag kunde förvänta mig av spelet. Så, det började med att jag skaffade Flower.
Flower
Utgivningsår: 2009
Konsol: Playstation 3

I Flower styr du som sagt vinden som för med sig blomblad genom ett vackert landskap. I början av spelet ser du en blomma i en kruka på ett fönsterbräde för att sedan med hjälp av Ps3-kontrollens rörelsekänslighet knuffa iväg ett blomblad ut genom det öppna fönstret som vetter ut mot en storstadsdjungel. När spelet väl börjar på riktigt så ser du ett blomblad i närbild omringat av en vacker äng, och ditt uppdrag är att blåsa runt det här blombladet och närma sig blommar för att släppa lös fler och fler blomblad för att till slut göra en lång vacker slingrande orm av dem som flyter i luften genom det vackra landskapet. Spelet är uppbyggt i kapitel i form av blommor på fönsterbrädet som alla har olika teman såsom mörker, elektricitet, stad och helt enkelt landskap. Det är svårt att inte verka pretentiös när man beskriver Flower, just på grund av att spelet just är det. Som du hittills förstått så är det inget vanligt spel som du sätter dig och slöspelar en vanlig söndagseftermiddag då du vill underhållas av häftiga vapen eller en intressant och regelrätt berättelse, utan mer en konstnärlig upplevelse som du streckspelar igenom(spelet är runt 1 till 1 och en halv timme långt). Egentligen skulle man kunna beskriva spelet som skapligt variationslöst, just på grund av att man bara blåser runt blomblad hela tiden, men variationen på kapitlen och deras teman gör att det blir en resa som faktiskt engagerar och intresserar. Musiken i spelet är något som verkligen bidrar till denna mysiga och avslappnande resa. Avslappnande är också ett ord som beskriver spelet väldigt bra. När jag spelade igenom spelet var jag nästan helt inne i spelet och bara njöt av det. Så om du är sugen på ett mysigt spel som du klarar av på cirka en timme för en billig penning på 45 kr så ska du sätta dig i soffan direkt och göra den transaktionen!
Flow
Utgivningsår: 2007
Konsol: Playstation 3

Flow var helt enkelt en besvikelse, men det ska kanske inte heller ses som ett försök till ett vackert mästerverk utan mer som ett skapligt intressant experiment som man kan pröva om man känner för det.
Journey
Utgivningsår: 2012
Konsol: Playstation 3

Något som gör Journey till något alldeles extra är att det också är ett multiplayer spel för två spelare. Skillnaden är dock att din andra spelare inte sitter bredvid dig i soffan eller är en vän på din vänlista på PSN, utan när som helst under äventyrets gång så kan du stöta på en annan spelare som också spelare spelet samtidigt som dig. Detta skapar en känsla av att du möter en främling som du måste samarbeta med för att klara dig, och ju mer och mer ni spelar så börjar ni bry er om varandra. Du kan heller inte prata med varandra via headset eller textmeddelanden, utan din ända form av kommunikation är små meningslösa läten din karaktär kan framstöta.
Mer om Journey vill jag inte avslöja, då det är ett spel som verkligen skall upplevas utan att veta allt för mycket om spelet. Denna upplevelse är ett spel jag skulle vilja att de flesta någon gång prövar på, även om du spelar väldigt mycket spel eller nästan aldrig har tagit i en spelkontroll. Spelet bevisar verkligen att spelmediet är en uttrycksform som kan uttrycka på originella och tidigare oupptäckta vis. Spelet tar bara någon timme att spela igenom och jag rekommenderar att spela det i en sittning(eller rättare sagt, du kommer VILJA göra det!) och det kostar kring 100 kr på Playstation Store.
Så sätt fart!
Vänta tills det har mörknat, vira in dig i en filt, värm en kopp te och förberedd dig på något alldeles extra!